Friday, December 31, 2010

BANYAK CANTIK MUKE KO!!

hurmm, aku  sakit ati sgt3 ngan sowang mamat ni...
tah betol ke x name yg die bg kt aku tu pown aku x tau...giler mungek die tu...
suke noe gangu insan yg lemah ni.. *cewahhh..tp salah aku jugak kan first2 p layan die.. bengong..
upssss, niat aku juz nk berkawan... die cakap die knl aku kt hostel aku at desaria villa condominium
*nk sebot pnjang2 jugak
tp masalah nye skang ni aku x kenal die pown.. bile aku tanye die jawab yg melalot-lalot.. ok, suke hati 
lah ko nk ckp ape pown..aku x caye lansong.. 1 hari tu mood mamat ni agk nye terdesak sgt smpai nk 
mintak couple ngan aku...sedang kan awal2 lagi aku da cakap yg aku ni da berpunye... aku da ade pakwe..
mamat ni cakap die x kesah pown sebab die rele berkongsi.. omakk ai.. giler carot ko ni.. ngat aku ni ape..
barang kongsian ker.. haha.. giler2.. so, aku amek keputusan xmo kawan ngan dak biol cmni... nati aku pown jd biol macam die jugak.

keputusan drastik aku telah mendapat tentangan yg hebat dr die.. aku x tau lah die nk bls dendam ke ape..
die passing nombor aku ni kt membe2 die... hari2 fon aku d col ngan nombor2 bru.. bungek nye budak.
smpai ati ko kan jual no aku.... naseb baek aku x kenal ko...huhhh!! bkn takat tu jeh..
die mule col2 n msg aku, kate nk jumpe lah ape lah.. tp msg o panggilan die aku abaikan... xmo ah lyn..
nyemak jeh.. bile dah hangen satu bdn agak nye, die mule mencarot- carot kt aku.... ape kes tah.. mmg 
xde kje betol... die mule ugot aku nk cri aku smpai ke lubang cacing lah, lubang jmban lah*sekadar menyedapkan ayt.. pastu maki hamon aku... aku nk tanye cikit ni?? ape yg ko dapat ah?? 

tindakan yg melampau-lampau die ni , telah di hidu oleh akak aku.. wow!! makin panas.. aku pown 
mulelah ngadu kt akak aku ni, citenye dari A to Z..die pown hangen jugak lah sebab ade owang kaco adik die n kitowang decide to ugot die pulak if die gangu aku lg kitowang nk repot polis... haha.. 
padan muke  die.. tp die xmo ngalah jugak... die cakap x penah ugot2 aku.. pale hotak die.. msg2 aku simpan lg kot..pastu mule lah nk ngaku pulak die ni polis...die cakap die x takot pown.. aku pown x takot jugak ngan ko sengal!!

after ugutan tu , die col aku lg.. kali ni aku x ngelak dah.. aku angkat fon.. hahhh, reti lak eh ko ckp baek2 ngan aku.. ngat kan nk maki hamon lg... mase tu aku cakap aku xnk kawan die.. n die lak cakap buang y keruh amek yg jernih.hahaha.. gelak besar aku.. ko lah yg keruh tu, 2 yg aku buang ko..hahak..:)
 aku letak fon n sambong wat keje..die col lg. msg lg haram aku x balas..

sampai lah skang ni, die x jemu2 kacau aku, miscol lah, msg lah, n aku gelak guling2 biledie RQ cedit kt aku..
weyhhhh, bapak aku bukan tokey minyak lah nk bg free2 jeh cedit kt ko.. byk cantik muke ko. cedit aku
 ni pown mak n bf aku yg topup kan taow.. haha... kantoi d cni.. bukan selalu yea.. kadang2 jeh.. aku bukan pengikis harte orang.. :)

kepade yg berkenaan , tolong lah jgn kacau aku lg, aku xnk kawan ngan ko dah.. aku sjenis manusie yg 
memilih kawan, kalau aku rase ok bru aku kawan... kalo aku rase ko tu terjal, aku akn wat bodo jeh..
so, skang aku da buat bodo ngan ko an.. ape ag, blah la dr idop aku.. cri orang laen eh... lg 1, ko RQ lah cedit cikit mane pn. aku xkn bg punye.. hehehe.. :)
sowie yea buang ko dr list aku.. aku x perlu kawan yg memaki hamon aku..
sekian.. 
 
 
 
 
 
 
-Norhasoleha Jemail-
 
 
 

Wednesday, December 29, 2010

ESOK P REGISTER HARI NI YANG OVER..

 ouhhh.. ni aku.. kowang kenal lg kan??? kalo x kenal tu means da x lame lah idop.
kowang nk tau x????mesti la nk kan kan kannnn.. hehe :)
esok aku kne p petaling jaye for registration kt
 school of global service management.. wahh, bunyi nye gah je kan.. 
ari tu aku dapat col from mr.semon soh aku p citu.. boley keje ngan goverment..
tu yg aku terkinje-kinje nk p.. 
tp aku prob wif transportation.. naseb bek ade kawan nk anto.. time kaseh kawan..
:)
 tp kalo aku x balik kowang cri die eh... hahahahhaaaa
kol 9 pg da kene terpacak kt sne.. so, aku kne bgn awal monink lah esok.. 
hei, kawan, kamu pn bgn awal taow.. :)

 ouhhh, muke aku yg sengal.. hahakkkk... posing abez depan camre preparation 
tok esok. maklom lah..name pown pompuan.. mesti lah nk yg voke2 gitu..
setelah beberape helai bju , bju kurong tetap d hati..
aku kan perempuan melayu terakhir.. cewahhhhh ;)
bju raye aku.warne coklet nk ke cream..da lame aku x pkai..
cian die an.. td aku ade try jugak bju kebaye, test punye test aku gelak sowang2
hudoh giler aku pkai bju kbaye.. lansong x masok.. xmo tunjok kt cni.. segan gile. :)

 hahhh, cun x bju kurong aku??? saper ckp x die mungek.hihi
upsss, bju ni x gosok lg.. mlm kang bru aku roger2..hehehh!!
bese la kan.. aku kan suke wat keje last minute.. tp mlm kang x last sgt kot.. hahak.
jgn tiru perangai hampeh aku ni taow..x sesuai!!

weyhhhhhh, siyesly aku excited giler nk p esok... tp gambar pasport x amek lg.. jap lg 
bru p..rilex lah.. hari maseh mude.. ngeh3..nk edit2 dulu.. xmo amek kt studio. nati senget benget muke aku yg cun ni.. *uwerkkkkkkk
wish me luck yea kawan2.. hop aku x malas2 pas keje ni.. ^_^





Friday, December 24, 2010

CITE ZAMAN SEKOLAH AKU.


ouh, aku d kala form 3... pengawas tu.. hahahah... tp aku pengawas otai..
 mebe2 aku yg wat kesalahan sumer aku lepaskan..
yg aku anti giler, ciap lah die.. ngeee :)
hahaaakk.. kantoi d cni...
 xpe2 cikgu disiplin aku da naek pangkat.. mesti die da x ingat aku...
pic n aku curi dari FB mebe, FATINAH..
die tag name aku... sowie ye Fatinah.. geram tgk pic ni..hihi.. 
hop di maap kan.. 

sebelah cikgu aku tuh, mestilah ketue n penolong kn.
Aiman n Pidah
hehehe... nk gelak aku tengok aiman dulu.. 
rambot belah tgh gitu..tp skang da hot.. mantop..
smart hensem n sgale-galenye lah.. :)
empunye diri jgn kembang sgt eh... nati sua tu koyak.haha .. ;)

geng aku sowang jeh ade dalam ni.. 
ika .sebelah kiri aku.. kami mmg kacip..kire nye kitowang lah yg paling clever cikit 
dr yg laen...cikit je taow.. x byk..
2 pown naseb je kot.. hahakkk.alhamdulilah.
x bangge lansong masok kelas pndai 
sebab nye aku mesti ade dalam top 10 yg terakhir.. 
tp ok la kan... bio sedo dri cikit yg aku ni kurang pandai..
bukan BODOH ye kenkawan..


yang berbaju kurong kuning tu guru kelas aku..
Allahyarhamah Zeti Hakmal..
Al- Fatehah tok die k..
dalam byk2 cikgu die yg paling aku syg ..dalam byk2 cikgu 
yg tego aku nasihat die yg aku dengar..
dan dalam byk2 mate pelajaran, mate pelajaran die yg aku paling suke..
matematik..owhh.. tetap d hati..
kalo , xde arwah ni aku rase, aku maseh d kelas bwh kot 
n prestasi aku makin merosot.. 
hishhh... mmg besar lah jase die kt aku..
aku akan ingat die sampai bile2. 
nanti aku da ade ank , aku nk cite kt ank aku..
husband aku mesti da tau punye mase tu cikgu kesayangan aku saper
, sebab mase bercinte aku da cite..
kalo die x ingat die punye pasal.. ngeee :)


mase PMR aku dapat ermmm....
hehe.. malu nk cite.. x lah gempak mcm kowang kan..
3A, 4B, 1C..
opcos lah math aku A kan..huhu..
BM aku B.. jgn terperanjat k..
aku x suke karangan..
kalo x caye, tgk blog aku ni r.. tunggang langgang kan? haha :)
xpe2. aku akan perbaiki.. 


ehhh, lupe lak aku nk cakap.. 
name sekolah aku SMK Chemomoi..
pelik kan...
tp tu lah name sekolah aku.. kowang jgn gelak eh.. 
aku lempang kang..


okeyh, ni name dak kelas aku eh.. tp aku sebot yg aku ingat je taow
sebab ade certain yg aku x ingt name die..
hahaaakk.. mungek toi..tgk pic pown aku x leh cam saper name die. haha..:)

3 Firdaus : yana , isma , kt , najwa , safarahana , marni , shariha , 
syikin, fitty , wani, dayah, aisyah , fatinah , jaida , farah izati , 
syuhada , teha ,dayah2 ,  elli , fatin, ika, pida, norhasoleha jemail.
haidil, zahir, aiman, jefri, fahmi, anuar, faris, bird, tojey, 
razin , nazli , *hah, yg sowang ni aku x tau name die.. yg aku tau die 
ank wah dayah.. hehe



dat olz.. 
bye.. 
asalamualaikom..







-Norhasoleha Jemail-









DA BERKURON OWANG PUBLISH KO BARU NK TERKEDEK-KEDEK!!

pin..pin ..pinnnnnn!!!
nk lalu.. nk lalu.. nk lalu.....
sowie lambat... almaklomlah.. itik pulang petang..
jangan marah yea. kowang x marah kan kan kaaan?
*ape kes minah ni?
ouhhh, xde kes ape2 cume aku,, urrrmmmm, akuuuuu..
aku bru nk publish pic convo aku kt cni.. ngeeee :)
sowie la yea aku lambat tonjolkan.bkn nye ape ade masalah teknikal yg malas aku nk elak.
ngeh3 :)
ok, aku da malas nk mengarot pnjang lebor. kang kowang jugak yg meluat, ye dak..
JUZ ENJOY DA SHOW.
jap3, color theme aku n fmily time graduation days ni wane ijau.
yeahhhh... ijau, peace  
jeng jeng jeng!!


 hahhh!! ni aku.Norhasoleha Binti Jemail.
20 years old. 
Graduation Limkokwing University of Creative Technology.
Taking course : Diploma in Creative Multimedia..
18 December 2010*tarikh keramat :)

ni mak n abah.puan Basriah n Encik Jemail. owang kmasol yg 
x kenal mak abah aku ni, mmg aku lekuk pale dowang..
mak abah aku femes taw. ;)
sporting abez kan dowang ni.. mak mmg suke bergambar..
abah ni pemalu cikit.. ape yg nk d malukan pown aku x tau.
tp, mase aku grade, die paling excited taow. ngeeee :)
gud2.. 

hahaha, nk amek gambar punye pasal.. macam2 gaye ade, 
mak tunjok yes, aku peace n abah lah gud..
bese lah, kan 1 malaysia.tp ape2 pon aku suke pic ni. mak abah aku
sempoi abez.. luv u mak abah..

sebelah kiri aku tu anak encik jemail  yg no.3 , 
kak cik @ Norhaliza. bukan siti nurhaliza okey. jangan misunderstanding..
nati die perasan abez.. haha.now, aku stay ngan die.
walopon die kadang2 macam singe tp sbenanye die baek.
aku ulang skali lg. kadang2 k.. ngeh3 :) 

pic ni mak yg snap.. 2, 3 kali jugak lah.. ni hasil nye..
aku punye scroll n bunge x napak. hua hua hua.. xpe lah mak..
gud job. maseh nampak muke aku yg cun ni.. badan nampak sparoh.. ok la tu. :)

yeahhhh.... mak berjaye amek gambar aku cantek cikit.hehehe..
gambar ni aku terpakse crop cikit pasal nye mak ambek 
pic kitowang ngan owang blakang skali.. kowang nampak x tangan owang bju puteh tu.
aku da crop muke die.pdn muke. not available d cni..
 mak amek pic kitowang berempat.tp aku xmo.. die bukan fmily aku.hahaha..
x pe lah mak. dlu mak x amek kursus 
amek gambar kan..bese la tu.pic ni tetap cantik melecun.
 tq mak sebab amek gmbar kitowang.. ngee :)

ni pulak kak cik yg ambek.. cian, pale abah terpotong.. hehehe..
katenye abah tingi sgt n mak tingi benar. so, susa nk balance kan.. :)
naseb bek pic aku full. hihihi 

hah!! pic ni ok ,mantop , gud job. full view.. yeah.. anda berjaye balance kan
 between mak n abah..tahniah2..:)
da boley grade nih..

hehehe!! da grade dah akak aku.. skejap kan..
diploma in photography. :)

yeahhhh, ank encik Jemail da berjaye merangkul
segulong diploma.. ngeee :)
gud kan dak ni.. hihi 

?? oih, aku yg patot pkai gown tu.. uwaaaa.. takhta ku telah d rampas akak
ku sendri.. uwaaa
tp xpe lah..asalkan ade pic fmily.ngeeee :)
thanx to hazimie coz tolong snap kan..  ^_^

ni certificates aku.. aku snap ats tilam.. cun kan cadar katil aku..hihi :)
Alhamdulilah berjaye jugak aku habezkan blajar walopon malas nk mampos dlu..
hebat kan?  werkkk.. puji diri sendri.. 

cian owang yg balah tepi skali.. muke die x nampak sblh..
 ni bukan aku crop taow.. ngee :)
fuhhh..dalam ratusan owang ni, naseb bek lah aku 
still nampak muke aku yg cute ni.. kowang nampak x??
 kalo x nampak pendek umo.. ngeee :)
bukan aku cakap taow.. P. Ramlee yg ckp..



sekian sajer.. nk letak byk2 pic kemalasan pulak..
tahniah pade dri sndri coz da grade. :)
time kaseh to mak abah n fmily yg byk support aku mase aku study..
jase mu d kenang hingge akhir hayat..
x lupe jugak to my LUCT fwenz.. luv u so much.. 








-Norhasoleha Jemail-




SEM 1 UNTIL SEM 5

asalamulaikom kwn2..
kali ni aku nk letak pic aku wif fwenz
dr sem 1 smpai sem 5.
mengingat kembali nostalgia together wif LUCT fwenz..
kenangan terindah aku.. untong aku dapat kwn2 yg mmg hantu bergambar 
same macam aku jugak..ngeee :)

mase choir bez sesgt.. kne make up tebal2.. rmbot pown laen pesen dah..
dikir barat ni sem 2.. kesilapan teknikal cikit eh.. ngeee :)
kurus kan aku time sem 1.. skang besaq gedabak. huhhhh!!
ni kawan kacip aku, fira n echa.. ngeee :)
meeting ape tah.. rase nye bout dance kot.. da lupe.. ngeh3
c.. kitowang very close kan.. opcos lah.. kitowang kan kacip terlampau.. hahaaakk :)
cerie kan muke aku, yeahh.... tu lah petue awek mude yg aku amalkan.. mude x aku? hahaha :)
 haaaahhh, ade pown muke warade... die pown kwn bek aku jugak.. bju ijau (sem 5 hangout)


ok lah kenkawan.. aku da malas nk edit.. hihi.. len kali kalo rajin 
aku tambah lagi..
urmm... aku sgt2 rindukan time bersame kenkawan kt LUCT..
byk sgt kenangan taow.


tata sumer..







Thursday, December 23, 2010

TAG BY CIK NIENA

1. Real name : Norhasoleha Binti Jemail
2. Nickname(s): wawa, noha, leha, soleha (membe n family), yayang (parents)
3. Zodiac Sign: libra
4. Male or female: Female
5. Elementary School: sk (lktp) kemasul
6. High School: smk chemomoi
7. College: baru lepas convo (Limkokwing University)
8. Hair color: brown2 black :)
9. Tall or short : middle. yang sedang2 sajer..
10. TV or XBOX : tv
11. Sweats or Jeans: jeans
12. Phone or Camera: phone. boley hello2 ngan kenkawan.. :)
13. Health freak:x.
14. Orange or Apple: both.. nyum2
15. Do you have a crush on someone? byk kali
16. Eat or Drink: Drink. x mkn pown xpe. ngeeee :)
17. Piercings: ??
18. Pepsi or Coke: Coke. drinking when watching movie. :)
HAVE YOU EVER?
19. Been in an airplane: nop. nk naek .. nk naek
20. Been in a relationship: yup3 (terloncat-loncat)
21. Been in a car accident: nop. moto penah ar.. 
22. Been in prison: yup but in dreams only. i kill  someone. hahaha
FIRSTS?
23. First piercing: ??
24. First best friend: ermmm.. hazlina hamzah maybe. year 1 until form 1 after dat lost contact. she move away to kelate. :).. ade lg..ade lg. ita, ika, siti, zue, tikah, lela n salbiah.. ngeeeee :).. x lupe mis nia, fira, echa, warade n mira.. byk kan kwn bek aku.. 
25. First award: cannot remember.. (banyak sangat la konon)
26. First crush: year five.. (hebat kan)
27. First word: ask my mom
28. First kiss : my mom.
LAST?
29. Last person you talked to in person: my sis. 
30. Last person you texted: kak ngah (ask bout holiday, kalo x haram nk text.)  :)
31. Last person you watched a movie with: my sis (kak cik. 100 % sponsor by her )
32. Last food you ate: nasi puteh laok: cok nonggeng, kari ayam, ikan masin n sambal petai with ikan bilis) nyum3.. 
33. Last movie you watched : Aku Masih Dara (wowww!!hot gitu)
34. Last song you listened to: song at niena blog. 
35. Last thing you bought: sayo kangkong, timon n halia (rm 4.30)
36. Last person you hugged: mak kak mas (colleague my sis)
FAVOURITES?
37. Food: steamboat.. blanjer plz!!
38. Drink: ape2 je kot.. asalkan dapat minom.
39. skirts or dress : dress. but malu 2 wear it.
40. Flower: roses
41. Animal: cat.. meow meow meow..
42. Colours: black n white. sometime green.. ngeee :)
43. Movies: horror comedy
44. Subjects: love math
HAVE YOU EVER:
(Put an X in the brackets if yes )
45. [ ] fell in love with someone
46. [ ] celebrated Halloween
47. [X ] had your heart broken.
48. [ ] went over the minutes/texts on your cell phone.
49. [ X ] had someone question my sexual orientation.
50. [ ] copy friends' answers in exam.
51. [ ] got pregnant.
52. [ ] had an abortion.
53. [ ] did something I regret.
54. [ ] broke a promise.
55. [ ] hide a secret.
56. [ ] pretended to be happy.
57. [ ] met someone who changed your life.
58. [ X ] pretended to be sick
59. [  ] left the country.
60. [ ] tried something you normally wouldn't try and liked it. (not in a wrong way.)
61. [ ]cried over the silliest thing.
62. [X ] ran a mile.
63. [ X] went to the beach with your best friend.
64. [X ] kick someone's ass
65. [ X] hated someone.
66. [  ]stayed single for 2 years
RIGHT NOW
67. Eating: nop. malas makan
68. Drinking: nop.
69. Listening: bunyi tv kt lua.
70. Sitting/Laying: Sitting
71. Plans for today: ZZZzzzZZZZ
72. Waiting: yup.. but .... hurmm..nothin!
YOUR FUTURE:
73. Want kids? mesti mau ma.. 10 person.. ngeee :) Insya-Allah.
 74. Want to get married? opcos.. hop with him. :)
75. Career: ermmmmmmmm...
76. Lips or eyes: eyes.
77. Shorter or taller: mcm ni pown ok kot .. kalo tinggi, nk jadi model..(bhye2)
78. Romantic or spontaneous: both.. ngee :)
79. Cook for wife / husband: cook for me plz! hehe.. I masak x sedap. (sedang mencube)
80. House: ask my future husband (hop ats name aku) hahaha
81. Hook-up or relationship : relationship
82. Looks or personality: urmmm. yg tahan ngan pangai aku. hihi ;)
HAVE YOU EVER:
83. Lost glasses/contacts: nop
84. Stay up for 24 hours: yup. wat asigment
85. Watch porns: tetttttttttttttt
86. Killed somebody: in dream hahaahah
87. Broken someone's heart: byk kali kot.. :)
88. Been in love: yup3 (terloncat-loncat again)
89. Cried when someone died: opcos (aku kan chengeng)
DO YOU BELIEVE IN:
90. Yourself: yup. sometime. ngeeee :)
91. Miracles: sometime
92. Love at first sight: ntoh.. x penah rase. pandang byk2 kali bru tergode. ngeee :)
93. Heaven: 100 %.
94. Santa Claus: 100% x caye
95. Sex on the first date: first date..sengeh2 kucing.. nk pndang pown malu, 
96. Kiss on the first date: muah muah muah! amek flying kis ni..
TRUTHFULLY:
97. Is there one person you want to be with right now: Ahmad Azri.
98. Do you know who your real friends are: opcos..
99. Do you believe in God: yup.. Allah s.w.t
100. Post as 100 truths? 100 % honest











 
Christening Gowns, Free Blogger Templates