Monday, August 1, 2011

JALAN-JALAN...

asalamualaikom kenkawan ku semua.. Selamat menyambut Ramadhan Al-mubarak n selamat menjalani ibadah puase.. bg yg boley pose tu jgn ponteng2 taw. bg yg x boley pose tu jgn sedih2.. xde rezki nk pose peno kan taon ni. :D

semalam aku berjalan sakan bersame yg tersayang a.k.a pak cik. kitorang membuang mase yg terluang ke bukit tinggi.. buat pengetahuan korang2, aku ni budak pahang.. bentong je ar tp rasenye tu first time aku p bukit tinggi.. ngeeeee :D naseb baek lah ade pak cik. die yg m'offer kan dri tok menunaikan hajat die nk bwk aku ke sane.. terime kaseh pak cik. seronok sgt semalam.. walopon kne daki bukit yg tinggi menggunong tu tp sy seronok. tempat tu cantik sgt kalau bwk kamre. *mesti terngiang-ngiang kt tlinge pak cik ayt tu. hahaha.. tp bergambar lah jugak semalam dengan hanye menggunakan BB sajo..

ni Colmar Tropicale.. cantik kan. *angkat2 kening. :)

ade 3 tempat yg sempat kami usha2.. kt Colmar Tropicale  tu pastu kat japanese village n rabbit park.. first destination is Colmar Tropicale . mmg cantik.. macam dok kt dunie disney pulak. konon2 nk beli itu ini lah tp mahal bukan maen. so, x jd lah nk m'beli.. almaklomlah... budget xde. *kecian2. kitorang naek tower ape tah name nye.. if naek tower tu boley lah nampak keindahan sekeliling bukit tinggi tu.. mmg cantik.. hijau jer.. depan nampak Colmar Tropicale , tepi nampak padang golf n blakang pulak nampak perumahan yg d pagari hutan rimba tropika.. eh.eh.ehhhhh.. nak tau x korang, ade ar makhlok Tuhan ni, berlagak bukan maen xnak naek tower using lift yg telah d provide.. katenye " tak mude lah kalo naek lift" ececeeeehhhh... sampai jer kt atas da ketaq lutot.. mengah bukan maen. hahahahhaaa.. tp Alhamdulilah jugak lah. sampai jugak kt atas.. x tinggi mane pown tower tu.. :D

padang golf

angkot2 aka trains

bile da puas berjalan kt Colmar Tropicale kitorang berangkat ke Japanese Village menggunakan trains.. luas pemandangan sebab dapat menikmati angin free sepanjang perjalanan kitorang.. mule2 tu takot jugak lah kan. abg driver tu bawak laju bukan maen. kalo terhumban keluar dr train tu pon orang x perasan agak nye.. hahahahhaaa. tp lepas jer prasaan takot da ilang aku rase aku lah orang yg paling excited kot. huhuhu. :D
setibenye d terminal, aku nampak lereng bukit yg tinggi mendongak langit.. *perghhhh.. tipu x ingat.. perjalanan kitorang menggunakan trains terhenti sampai citu jer.. perjalanan seterusnye mesti d teroskan dengan effort sendiri iaitu menggunakan kedua-dua belah kaki yg d kurniakan oleh Allah s.w.t. rase macam pegi jungle tracking pulak. *kalo hari2 aku kene panjat bukit tu mesti aku kurus kan..wink3 :D jao jugak lah nk sampai kat atas.. berape ratos meter tu aku x pasti.. tp orang yg berbadan debab macam aku ni mesti rase macam nk sempot kne jalan sejaoh tu.. kan pakcik?? :) 

Japanese Village

hah!! ni umah orang jepon. kat sini boley amek2 gambar  pakai kimono.. aku x try pown.. macam klakar jer.. kui3.. datang sane nk berjalan jer kan. so, x perlu kot nk pkai mende HJ camtu.. *hamboi3

selesai sudah berjalan d japanese village, kitorang balik semula ke terminal tok amek trains ke Colmar Tropicale. td mendaki n now turun bukit pulak.. kalo lari kompem jatoh.. handbrake x makan..betol x pak cik handbrake x makan?. :)
sesampai nye kat Colmar Tropicale  kitorang bergambor-gambor dlu menghabeskan memori card. da ciap berposing segala kitorang pown  pulang kembali ke parking lot n meluncur laju ke rabbit park pulak..
masok sini kne RM3.. huhhh!! aku rase x berbaloi pon ade jugak..rabbit2 tu macam x terjage la jer.. kecian wei.. ade yg luke.. tp mereke tetap comel.. untuk pengetahuan anda2 di luar sane aku ni peminat setie binatang2..dorang sangat comel.. :D time aku bg makan, rabbit2 tu mesti makan kt tangan aku.ade jugak yg jual mahal tp x byk lah.. mase aku hulur tangan sampai 2,3 ekor yg datang makan.. fuyhhh, betol2 ong tangan aku ni sebab nye ade yang bg makan arnab tu lari lintang pukang.. haha.. kesian2.. tangan xde ong tu. *poyo jer

hah, kan da cakap td kne baya RM3.. makan die pown RM3 jugak..tp dapat 2 bungkus.. abez taw rabbit2 tu makan. :)

dorang ni comel kan.. alololooooooo...

kat rabbit park bukan saje ade menatang ni jer.. ade jugak haiwan laen such as peacock, dear n donkey.. menyeram kan jugak bunyi peacock ni.. dengar macam bunyi ayam tp laen macam cikit.. kui3.. donkey bese lah dengan bunyi die.. hiiiikkkkk hooookkkkk ... same x, same x??
ramai jugak kanak-kanak naek donkey.. aku tringin jugak nk naek, tp dengan berat badan cenggini ermmmmmm, aku rase kesian lak donkey tu.. *selamat kau donkey aku kesian kt kau..

cantik pulak badan dorang kan.. polka dots gitu.. tren mase kni.. kui3.. up to date lah dorang ni kan.. pandai cari kulit yg sesuai.. hua3.. :D

naseb baek lah budak tu ringan.. kalo aku lah mau terkencet keldai tu. :)

selesai sudah cuti2 malaysia kitorang.. dalam pukol 1 or 2 lebih kot kitorang balik semule ke KL.. makan2 n anto aku teros ke cyberjaya.. die lak balik putrajaya.. nk tido katenye sebab malam nk p terawih.. huhh!! alasan sajo. heheee... ape2 pown, percutian 1 hari xde malam ni mmg menyeronokkan.. walopon kejap2 aku masam muke d sebabkan alasan2 x munasabah perjalanan kami tetap happening..*mmg pening jalan macam ular kene palu..

terime kaseh pak cik kerana mrnyempurnakan hajat ku.. nati i list lg eh hajat2 baru.. hua3..
LUV U PAK CIK.. jangan serik bwk i jalan k..
n lastly aku nk cakap gambar d atas aku amek kt google image je. gambar2 aku sumer kt pak cik lg. tahon bile nk dapat aku x tau lg.. menunggu je la ni.......
sabo je lahhhhhhhh!!!






Sunday, July 3, 2011

K.A.W.A.N MCMF

afternoon everyone.. 

aku datang lg. hahaha.. *rajin pulak la minah ni nk update blog. tgh ade point nk merapu ni aku taip je la eh. haha. ermmm, pg yg x berape nk pg sgt td aku menggeledah lappy tercinte aku ni. byk sampah sarap d merate-rate tempat.. so, proses pembersihan telah d jalankan dengan lancar sampai tibe2 aku terperasan 1 pixca ni..proses pembersihan terhenti bile aku tgk pixca bersame-same kawan2 aku d MCMF. urmmmmmmmmmmmmm, rindunye kt korang.. korang pown mesti rindu wawa jugak kan?? *sambil2 angkat2 kening. 

first day masok MCMF wawa asyik ngan echa je. wawa ngan echa masok lambat 2 ari coz ade urusan2 tertentu yg perlu d uruskan.. cewahhh gitu...wawa sembang ngan echa jer mase tu taw. segan silu lah katekan..rapat ngan echa sebab kitowang dr LIMKOKWING U.. sahabat ketat la katekan. huhu..segan silu ni x berlanjutan lame pown biler da kenal ngan budak2 MCMF batch 11 ni. sumer prangai boley masyuk.. pergh... giler2 x ingat. enjoy sesgt taw. 

2 bulan kite kt sane tp macam bertahon-tahon pulak lamenye. time blajar kami enjoy n time enjoy , berenjoy-enjoy lah kitorang. hahahaha.. ermm..rindu sgt time tu. kan bez mase tu boley d ulang kembali. keluar jalan2 n berkarok same2.. pastu p buat asgment sampai ke taman Pertanian n yg paling bez g Sungai Congkak N Gabai.. seronok yg x terhingge mase tu. x taw nk ckp cmne happy nye. walopon penat nk daki air terjon Gabai tp hasilnye sgt lah memuaskan. hahaha. 

=korang, wawa nk jupe korang balik. jom lah buat reunion. kite hang out same2.. wawa tau korang bz x abes2 skang coz rmai yg da keje. tp wawa n jupe jugak.. bg la cikit mase tok kite hayati nostalgia 1 ketika dahulu *puiiiii, ayt x leh bla . jgn lupe taw korang buat reunion. n jgn lupe ajk pulak. x ajak wawa blasah sekor2. hahaaa.

=siyes rindu giler2 kt sani ni r. x tau lah nape. mungkin sebab kitowang rapat dlu kot. hahak. ermm. tringin nk berduet lg ngan die time karok. giler syok.. KD, YANA, SHIDA ,n KEROL. jom kaok lg wei.. kite g goyang inul same2.. ngeh3 

ape2 pon korang mmg the best lah. syg korang..............


*dalam pixca ni xde ema n mima.. dorang da balik kot mase snap pixca ni. hehe :D
rukku n rini pown xde. xpe lah next time kalo juper pixca yg ade korang wawa masokkan k.. 


peace.. 





Saturday, July 2, 2011

TERBIAR!!

asalamualaikom and gud evening.

Alhamdulilah bernyawe lg aku hari ni. eh, blog ni pown bernyawe lah.. x sangke aku..hahahaa. urmm, cian die.. terbiar bgitu saje.. ape punye tuan la aku ni.. lansong x amek kesah.. hurmmm.. nk buat cmne kan aku bukan blogger sejati.. hahahaaa.. giler kejam ayt aku ni.. hop blog ni x touching ngan aku.. lalalalalala~~

hari ni semalam n hari2 yg berlalu aku d desaria yg tercinte nie. *buwerkk.. bosan giler-giler tahap babing da ni. nk buat ape pown x tau.. *actually tau tp pure2 x tau.hahaha. sem 3 da lame habez.. so patot nye skang ni aku tgh bercuti sakan kt phg.. tp apekan daye kne extend smpai 3 minggu kt cni..tp mcm x de pape pulak nk d buat kan..

ouh yea. mungkin la kan. aku cakap mungkin eh.. aku merajok ngan sumone kot ari ni. kemungkinan ni walopon tipis tp aku nk touching jugak.* ish, ape da ayt aku ni. hari ni da la dok sorang2. pastu boley pulak la kan ade orang tue buat bongok2 suam jer ngan aku.. ouhhh, pakcik BZ er? ahhhhh, pedulik ape aku.. aku bosan lah wei... ari ni sume xdo kt umah pabile petang hari. n aku menhabeskan mase yg terluang ni dgn hobi aku la (tido). bosannye la ai.. tido.tido.tidoooooooooooo.. ape da!!

ermmm... kan bez kalo skang ni ade orang ajk aku kelua ker maen game ker.ouh yea, lg bes kalo ade orang yg same kepale ngan aku.. ape yg aku nk die pown nk.. hah!! nk maen pingpong. nk maen bdminton, nk naek basikal, nk p jalan2, nk makan steamboat, nk p mancing n nak berenang-renang. wahhh!! byk giler permintaan. tu sumer xtiviti aku hari ni yea.ade sape2 yg volunteer nk tunaikan permintaan aku ni x? hahahaha *sape la boley tunaikan erk?  

esok persamaan 3 july, AHAD kawan aku a.k.a budak kampung aku kahwin. Alhamdulilah da sampai seru die nk kawen kan.TAHNIAH NORHASLIZA BINTI OMAR. aku tumpang gembire dengan perkahwinan ko ni. nk tumpang suami mau kne bunoh pulak aku esok. haha...hah!! ckp pasal kawen, aku bile lg? hurmmmm. ntoh lah. aku maseh x laku. ngeh3..x pe la kan. aku kan study lg. nati da keje bru pk kot.*sedikit hampe. alaaaaaa, rilex la wa. ko tu masak pown failed lg. buat keje umah ape tah lagi. lupekan lah hasrat ko tu nk kawen awal.. lalalalalalaaaaa~~~ kejap..kejap..kejap.. kawan ko kawen nape ko ade kt Desaria Villa Condominium yg tercinte ni lg? upssss.. mintak maap hasliza.. sebab2 tertentu aku x boley balik ko kawen wei. lg pown mingu depan aku bru balik pahang. maapkan aku yea.  :)

hah!! semalam aku mintak duit kat mak. ehem3. duit da habez bru kalot2 nk mintak. ermm, segan silu jugak lah nk cakap.. tp cakap jugak. duit kan. xde duit mampuih aku kt cni.. *mampuih ker?? x sangat kot.. makan pown orang selalu blanjer. topup x gune duit sendri. hahahahahaa. kantoi di sini. aku pown pelik ke mane pulak duit aku menghilang. ade toyol kot kt desaria ni. uissshhhh, ye x ye kan. errr..mane aku letak duit aku ye?? hahahaaa.. giler la aku nie. nk gune kang bru tercari-cari. kui3 :D


okey.. tu je kot nk cite.. x tau topic ape lagi nk d ke utarakan.. bubye semue.. 





Tuesday, June 21, 2011

NO INTERESTING TOPICS.

Asalamualaikom n gud morning..*sape yg bace tgh ari o malam (gud afternoon, gud evening n gud nite.)

Sekian lame kan aku x update blog nie.. cian die.. macam da x bertuan dah.. *sadis sunggoh..
aku update ni pown coz rase boring yg teramat kot dalam cluz video today.. 4 orang jer yg datang babe!! sepatotnye berpusu-pusu orang datang coz cluz ni akan d gabongkan cluz A dan cluz B.. ouhhh..d manekah kalian2 semua..adehh.. sadis sunggoh.. actually kitowang patot nye sedang bercuti now.but kne pulak extend pulak sampai 3 minggu.. sape suroh kan.. so, sape rase diri dorang malas nk datang x datang lah time 3 week ni. huuh!!

ermmm...aku betol2 bosan la wei... macam xde mende pulak nk buat.. rasenye kalo td tido teros pastu malam karang bru bgn kan bez..ngeh3.. *giler malas pompuan ni. ataupon kan aku bgn dr tido n sambong tgk citer kungfu panda 2 pasal nye mlm td sedang aku asyik menonton kungfu panda tibe2 aku seakan-akan d pukau lalu tido n panda tu pulak yg tgk aku.. hahahahaaa..



eh...eh...ehhhh.... malam td kan g tonton wayang bersame-same TUTTTT!! name d rahsiekan bg mengelakkan sebarang keraguan.. haha.. *ayat cover line.. kitowang tgk cite KL GANGSTER.. aku x berape la sgt nk gemar cite2 arahan bekas balak aku ni..*buwerkk.. tp apekan daye, ade orang nk tgk sgt kan.. so, g lah menonton ngan die..

Hasil daripada penelitian n penilaian aku citer ni bez jugak lah berbanding cite2 arahan ex-balak aku yg lepas.. aku terhibor.. erm... boley lah.. ermm.. ok kot.. heheheee... bintang yg aku nk bg... urrrmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm... bg 3/5.. yeaaaaa....★ ★★☆☆
tahniah kepade Syamsul Yusof kerane da berjaye buat hatiku happy.. kitorang clash dlu pown sebab hasil keje die x bgitu menarik.. now boley lah couple balik.. wink3. :D 

ok.. dats ols from me today. ade mase jupe lg kite yea. tata titi tutu.. 
*peace no war. :P





Thursday, May 12, 2011

KEMALASAN BERGANDA-GANDA.

aku x tau lah kenape skang ni kemalasan aku bergande-gande mcm harge brg kt court mammoth kalo kite berhutang.. peghhhhh, sumer bende malas.. satu bende jeh yg aku terlampau rajin.. "TIDO".. kalo dapat tido mmg x hengat dunie dah.. orang kejot pown aku tido balik.sorry yea para pengkejot aku.. ngeh3 :)

hahhhh!!!skang ni aku dalam kelas n aku malas nk tgk orang presentation.. aku dok menghadap blog ni jer dari td.. ehhh, tgk lah, header aku da bru taw.. lalalaalalalaaa~~*ooo, edit header ko rajin pulak yea.. 
ermmm, actually aku nk mintak maap kt sumone sbenanye.. tp aku die marah... so, aku diamkan dri jeh... ngeh3.. x pelah... kalo die rajin bukak blog aku ni die tau lah ape kesalahan yg aku buat..hahaaaakk.. 
errrrrrr...errrrr...eeerrrrrrrr  : 

kehadapan die,
sy mintak maap yea.. 
awk selalu kejot sy pagi2 tp sy  x bgn pown,
time awak col sy buat sore segar bugar
bg awak tertipu..
lepas jer awk col sy rebahkan balik badan sy kt katil..
jahatkan sy...
ermm. pg td sy x g cluz,
sy ngantok sgt n asgment sy x ciap.. hahaaa :)
mungek kan..
sy cakap sy ngah ciap2 tp sy tipu..
ermmm...sy mintak maap sungoh2 nie. *tu pown kalo die bace blog ko wawa oi
janji lepas ni sy x buat lg.. :)
sy dah nekad ni taw.. x tipu punye..




sekian sajer warkah malas aku nie.. next time kalo aku rajin aku update lg.. ngeh3.. 
babai u oolzz!!



Monday, May 9, 2011

SALAM KENGANTUKAN..

Asalamualaikum everybody.. 
hari ni ngantok tahap kongkang bengap 44 hari.. siyes wei.. korang tau x pasai pa?? haaaaaa.. haaa!! korang x tau kan.. nk aku cerite x?? mesti la korang nk kan?? *ishhhh... ape kene lah ngan wawa ni an?
biase lah kan.. kalo ngantok2 nie mule lah nk merapu meraban..

okeyh2.. straight dont belok2.. aku skang dalam kelas 2D animation.. wahhhh... ari nie nk submit story board lah.. so, aku melaksanekan hobi aku iaitu buat keje last n terlast minute.. kui3.. syok owww.. malam td aku tidoq pukol 5 da nk pukol 6 dah...*da pagi daaa... nk buat cmne xde time nk meluangkan mase ngan asgment.. hehehehe :). korang kne paham.. rumah aku ari tu kenduri.. so, sebagai anak tuan rumah aku terpakse lakukan kerje2 amal tanpe bayaran setimpal daripade sape2.. heheeehhh.. tapi aku iklas beb walopon x berape nk suke buat keje2 gitu.. penat sunggoh.. 

semalam pulak aku baru pulang ke desaria.. tp bukan balik teros taw.. aku melencong dlu ke Air terjun chamang.. heheehhh.. mandi mandi bersame kak ngah, abg ngah, kak cik, abg boy, erin n ahlam.. *nk jugak sebot semue sekali.. :).. selepas aku bermandi-mandaan tibelah mase atau orang putih nye cakap time go back to desaria.. bukan naek bus taw.ade orang hamek.. jeng.... jeng.. jeng... siapakah?? hah!! e2 yg kite nk tau yea..ermm...sampai jeh kt terminal bentong ade sumone yg baek hati lah sgt *setelah d ugot ambek aku. die tunggu nk dekat 3jam beb.. pergghhhhh...kalo aku lah kan, jgn harap lah nk menunggu tahap babing tu.. lalalalalalaaa~~~ kejam kan aku... da lah aku hold on die slame 3 bulan.. *teeeeettttttt... ouhhhh yea... terime kaseh yea kepade orang tu... x sangke lak die nk hamek aku sejaoh tu.. heheeehh..

alamak, sir puja da mai to start lesson.. nati aku story mory lg k..psttt..pstttt...aku ngantok wei...




Thursday, April 21, 2011

BUAT JULUNG KALINYA...

asalamualaikom korang2.. 

hah!! entry kali ni pasti ramai yg x percaye ape yg aku lakukan sebab aku d kategorikan budak2 manje yg x tau ape2.heheheheee. ehem3, aku da besar la beb. mesti lah kene buat ini, kalo x, laki aku pasti cri laen. korang nk tau x ape die?? nk x?? kalo nk sile angkat tangan macam aku?*sambil melambaikan tangan hehehehe.

testing..testing.. testing 1...2...3..... yeahhh, inilah hasihnye.. ikan pari masak asam pedas. ehem3.. aku masak sndiri taw.. tp atas arahan puan Basriah Binti Amin(my mother).. ermm.. aku da makan dah td.. boley la tahan rasenye.*sedapkan ati sendiri. tp mak abah x makan lg.. nati aku tanye dorang.. pass o x pass.hihihhi..
yeaaahhhh...aku da boley jd bini orang.. wakakakaaa.. :)

wahhh, first time i masak asam pedas taw. x penah lg b'4 nie. tgk mak masak macm senang je kan.. so, aku try lah.. yeahhh, berjaye. cume rase nye over bunge kantan kot. hehe.. korang nk cube?? nati aku masakkan tok korang taw... :D





Saturday, April 16, 2011

BERJEMAAH BERSAMA MY NIECE..

asalamualaikum dan selamat malam semue.
hop korang sihat2 selalu la eh. lepas dgr azan maghrib td aku pon g lah amek wuduk. nk p solat maggrib la ni. tibe2 my niece menyape dr blkang.. "nk semayang ke makteh??" aku pon anggok je lah. kalo die tanye tu dat means die nk follow jugak la tu.. da settle amek wuduk aku pon p masok bilik bentang sejadah n pkai telekong. minah ketot ni pon folow jugak. die ade set pkaian solat sendri taw. haha. die bentang sedajah cute die tu n pkai lah kaen tudong nenek die yg d beri khas tok solat.. :D 
alololooooo...comey niece aku yerk..macam makteh die.. wakakaaaaa :)

okeyh.. da ciap pakai segala2 nya. aku pown solat lah macam bese.. die folow jeh ape yg aku buat. after aku angkat takbir die cari tangan aku. die nk tau posisi tangan aku kt mane. x nampak lah kate kan. heheheeee.rukok n sujud xde pape yg berlaku.tp mase nk duduk antare 2 sujud die sentoh kaki aku pulak. nk tau aku dudok cmne kot. :D
rakaat yg pertame berjalan lancar. masok rakaat kedue agak nye die x tau nk buat ape bantai die nyanyi lgu stacy -jahat.. pergghhhhhhh!!! mulot aku teros x dapat tahan n gelak. gilew ko. ngah semayang p nyanyi lgu stacy. adoyai... d sebab kan pekre tu aku terpakse re-do balik solat aku. hahaaaa...
tp xpe la kan.. skurang-kurang nye die nk blajo solat..
erin2.. ko mmg suke buat mak teh ko gelak eh.. aduihhhhh.. sakit pewot layan kerenah die.  





Thursday, April 14, 2011

KEMBALI SENYUM. :)

asalamualaikom yop.. :)
hai korang2 d luar sane.. ape kabo  erk? hop cihat2 blake la yerk. :)
ehem3.. sajer nk post entry nie.. sbenanye xde pape pown. hehe. 
juz aku nk cakap aku da kembali senyum2 kambing lah skang ni.. walopon x full happy kan.. 
lalalalaaaa...
seronok sgt td tetibe dapat msg dr die.. msg die pown x berape nk bez sgt lah. tp skurang-kurangnye  kitorang still contact kan.. ngeh3.. ermmmmmm..ridu die..lalalalalalaaaaa~~~



Wednesday, April 13, 2011

ANDAINYA LELAKI TAHU.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan jatuh cinta,
lelaki itu tidak semestinya punya segalanya
tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata,
itu bukan bermakna dia lemah,
tetapi dia sedang mencari kekuatan
untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan marah,
memang dia tidak mampu mengawal perasaannya
tapi percayalah, itulah maknanya
dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu.

Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh.
Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang,
semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan bercakap banyak,
dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas,
tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah,
itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya,
tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik,
bukan untuk dirinya,
tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda,
bukan bermakna dia tidak sayang..
tetapi dia terlalu sayangkan anda
dan masih menganggap anda anak kecil
yang masih memerlukan sepenuh perhatian.

Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya,
anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi.
Naluri keibuannya sangat kuat.
Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan merajuk,
jangan kata dia mengada-ngada.
Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit
atau hadiah sedozen,
tetapi cukup dengan perhatian
yang boleh buat perempuan rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’,
itu tidak bermaksud dia tidak menyintai
tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya,
bukan hanya hadir dari kata-kata
tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu,
dia benar-benar maksudkannya.
Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu,
jangan percaya kata-katanya
kerana dia hanya mahu menguji kamu.
Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya.
Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya.

Selagi dia dengan kamu, percayalah,
walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya
tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan menjadi degil,
dia bukan bermaksud untuk menjadi degil
tapi dia mahu melihat
sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya.

Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut.
Andai kena caranya,
jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata,
“tolong tinggalkan saya!”,
dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya.
Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja.

Apabila dia kembali tenang,
percayalah dia akan mencari anda semula.
Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda.
Perempuan sukar untuk mengawal perasaan.
Dia terlalu emosional.
Tapi dialah yang paling menyayangi anda
dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu..
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu
dengan perbezaan yang tersendiri.
Tetapi sekiranya mereka saling memahami,
mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan.

Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali.
Di sebalik air matanya,
tersimpan seribu satu kekuatan
yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya.

Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah
tapi dia punya kekuatan tersendiri
yang bisa menggoncang dunia
dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya.

Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda
kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja
tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyokong anda
dan membuatkan hidup anda lebih sempurna.
Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu
yang terbaik untuk anak2 anda.

MENGARUT DI PETANG2 EVENING..

aku yang ade hati dan naluri,
tidak lari dari rase kesepian, 
rase ingin bersendiri dan menangis sepuas hati,
yea, aku lakukan semua tu untuk puaskan hati aku sendiri,
mungkin dengan care tu aku dapat mengubat luka hati aku ni.

aku seorang periang pada luarannye,
tetapi dalam hati aku ade sekelumit kesedihan yg tertanam,
kesedihan yang sangat dalam sehingge aku hilang pertimbangan.
kadang-kala aku cuba sorokkan perasaan tu, 
sampai 1 tahap pasti ia terbongkar, 
dan waktu yang sesuai untuk aku lepaskan semua tu adalah sebelom aku tidur.


sering putus asa adalah kelemahan ketara aku sebab aku mudah mengalah
walaupun pada mulanya aku struggle untuk mendapatkan apa yang aku mahukan
malang sekali sebab akhirnya aku tak mampu untuk teruskan perjuangan walaupun untuk diriku sendiri.
betapa lemahnya aku.

 aku wanita biasa yang mahukan kebahagiaan dalam hidup aku,
tp kebahagiaan tu semakin lari dr hidup aku,
semakin jauh aku rasekan seperti ade jurang yg memisahkan aku dengan kebahagiaan.
kasihannya aku,
kebahagiaan yang aku kejar pupus di telan rase putus asa aku.

aku insan yang hina tidak lari dari kesilapan, 
moga kesilapan aku yang lalu, 
mengajar aku dan mematang diri aku sendiri.

semoga kebahagiaan datang kembali menggoncang aku,
merapati aku , menyelinap hadir dalam hidup aku.
biarpun ia hanya secebis,
Insya-Allah



Monday, April 11, 2011

WORST WEEK!

minggu ni minggu yg paling worst aku rase.. awal2 minggu aku da mule cite cedey. da mule x tentu arah. da macam orang giler asyik nanges je kojo. terok nye pangai aku.. lepas satu, melambak masalah yg datang. ermmmm... aku da putus ngan boy.. T_T.. ha'ah.. aku yg putuskan.. aku dissapointed ngan pangai die.. die da mule x peduli perasaan aku.. mungkin tu cume ape yg aku  rase tp aku betol2 terase ngan die.kalo die x buat cmtu xkan lah tetibe aku terase kan.. ermm..xpe lah.. mungkin xde jodoh antare kitowang kot. aku pown bukan nye baek sgt kan. mesti aku ade wat salah ngan die kan sampai die stuju jeh ngan ape yg aku cakap.lg satu sebab mugkin die stress sgt kot ngan pangai aku nie.. ye lah, aku ni kan suke mendesak, die pulak x suke d desak. so, mmg x jd ape lah kt c2..ouhhh yea.. aku mintak maap.. aku mmg bukan GF yg terbaek..

hah!!! malam td aku nanges bagai orang giler.. tetibe nk nanges kuat2 sampai dade pown sakit.. membe aku yg da tido pown terjage coz nk tenangkan aku.. TERIME KASEH kawan.. aku mmg sedey sesgt..aku terase d abai kan sebab tu lah aku nangis tersangat lah sangat.aku harap aku x wat pangai lg mlm ni sebab pg td mase kowang da p cluz aku da nanges.. ouhhh, yea, ari ni aku ponteng cluz.. bodoh kan aku.. tp aku mmg xde mood n x larat nk bangun pg tadi.. mintak maap yea mak abah.. mintak maap yea sir puja.kalo aku p cluz pown td aku xkan cncentrate punye lah.takot pulak tetibe aku nanges dalam cluz...aku kan chengeng. :)

 ape2 pown, yang lepas bia lah lepas. kalo d kenang pown wat aku sakit ati wat pe kan..aku doakan die dapat pengganti yg lebih paham die n boleh bahgie kan die.. x macam aku kan. worst sgt. hop die mapkan kesalahan aku kt die n halal kan ape yg die bg aku. hop jugak die jge kesihatan die. xmo die sakit lg. kecian kt die.. xmo die masok wad lg. aku yg terase sakit nye nati.. nk die sentiase ciat walafiat okey.. lastly aku nk cakap aku betol2 sayangkan die. die lah lelaki pertame yg aku ajak sunguh2 jumpe mak abah aku.mak abah pown da tau relationship kitowang.selalunye mak jeh yg tau. ngan die abah pown tau.malu jugak mule2, tp aku tebalkan muke cakap cmtu sebab aku ingat aku ngan die da serius(akan ke jinjang pelamin).

jodoh3.. jodoh aku dengan sape la erk?? hahahahahaaaaa..berangan nk kawen awal but xde sape pulak yg nk.. ade pown aku pulak yg x berkenan..xpe lah, munkin 1 ari nati kan..Insya-Allah..

okey lah..that olz!!






ENTRY KOSONG

ermm..bile nk berenti menangis nie.. need sumone convince me.. i want him. but ...
mmmmmmm...


luv u b..miz u very tight. T_T
 
Christening Gowns, Free Blogger Templates