Sunday, February 20, 2011

SEMUENYE SEBAB FB

MUKADIMAH

aku x tau lah kenape skang ni, fb menjadi kegilaan orang ramai. bukan giler cikit , kalo check kt hospital 
bahgie da boley meringkok dalam tu dah. berkawan sebab fb, bercinte sebab fb*uhuk uhuk.. terbatok pulak, bergadoh sebab fb, bercerai sebab fb , bermusoh sebab fb, n macam2 lg lah.. wowww!! betape besarnye kuase fb sampai kite 
berkhayal dgn nye. pssssttt..pstttt... aku rase la kan Mark Zuckerberg(pengasas FB) ni pakai ilmu gune2 lah kt kite sumer. korang rase mcm aku rase x?. wakakakakaa... statement paling bodoh aku sebarkan.. ishhh, tp mcm betol lah.. aku kalo x tgk fb shari x sah.. mesti luang kan mase walopon skejap.. kalo aku x bukak tu dat means xdo intenet la tu.. 

 
CERITE SEBENAR 

malam td,sedang aku tido d buai mimpi indah yang telah melenekan tido ku tibe2 tercalit mimpi burok + x comel nye mimpi tu .. fb punye pasal la ni.. kowang mesti nk tau kan? *sape geleng ciap.
betape marahnye + sedey nye aku bile dapat tau yg bf aku ade pompuan laen. kantoi segale-segalen nye dalam fb.. berabang syg beb. yg aku pelik, macam mane lah pulak aku boley bukak account fb die 
sedangkan email n pasword die pown aku x tau.. aku musykil ni.. errrrrr... errrrmmmmmm....aaarrrrrr..
agggrrrhhhhh!!!! lantak lah. dalam mimpi, nothing impossible rite?
cerite bermule d dalam sebuah rumah iaitu rumah akak aku yg sulong at sabak bernam. sedang aku asyik bergurau sende bersama ank2 buah aku, tibe2 aku terdengar satu bunyi yg telah sebati dalam telinga aku iaitu bunyi  orang anto msg chat.. sepatot nye tu account aku tp knape tah mimpi ni byk auta m'jd kan tu as my bf (boy) fb.
seingat aku lah dalam chat tu pompuan tu cakap nk juper boy sebab da rindu sgt kate nye.syg n cinte sepenoh minyak kete ungkapnye *penyedapan ayt.dengan ketidak puasan aku ni aku check msg pulak.. omakk ai.. byk msg dorang. BERABANG SAYANG WEYHHH!! . ishhhh, aku hangin ni.baran sgt weiiii. eh..eh..eh...hangin sgt ker?? ermmmm. x lah.dalam mimpi tu aku relax jeh.. x cakap byk pown. tp kan korang cube pk kalo e2 jd realiti.. mau jd singe aku. (kepade orang yg berkenaan beware. kamu buat kamu tanggong. kalo tringin sgt nk couple laen.. mintak kbenaran aku dlu, senang aku nk ceraikan kau.. hahahaha).mimpi tu aku x tau lah ape kesudahan nye. tetibe skip kt cite laen pulak. adoi.. sakit hati aku..nk jugak tau ending cite. ni wat keje separoh jalan.. abez rugi production taw. naseb baeklah budget murah. ekekeeee.. *melalot x hengat. 
pg yg indah aku bgn lalu bukak fb... fuhhh!! xdo ape2 blaku.. xde auta mauta dlm fb aku.. sume dalam keadaan baek.. maseh menggunakan account aku. 

akhir kate yg x terkate ni, mimpi maenan tido.. tp aku sakit hati jugak.. naseb baek aku x tau sape pompuan tu. if, aku kenal pompuan tu cnfirm aku berhati-hati coz die da rampas pkwe aku dalam mimpi aku sndri.. kire nye musoh dalam selimot la tu kan... hahahaaa...

sekian.



2 comments:

meera said...

aku la 2...

pencetus idea said...

erkkkk.....kau ker??? kalo ko aku x kesa lnsong.. ekekekeeee...
ko kan mmg musoh dalam slumot aku dari dlu.. :)

 
Christening Gowns, Free Blogger Templates