Monday, January 3, 2011

BERJALAN JER KOJO!!

Decembar until january 2010-2011, aku asyik berjalan jeh..
tp xde lah p tempat yg hot2.. bese2 jeh. alhamdulilah.aku hapy sgt coz
aku berjalan ngan fmily aku.. cume parent n adk aku jeh yg x ikot..xpe2, nati 1 fmily g same2 yea..
mesti bez.. ade ure2 yg ckp nk p kelong 1 fmily.. wowww!!! da boom lah.. x sabar lak aku..
hop mase tu aku lak yg x bz. ngeee ;)
skrg aku da ade hobi bru taow.. MEMANCING. ngeee ;)
nk kate bru sgt x de la coz mase kecik2 dulu aku selu jugak ikot abah g mancing, mengaren, 
menjale n sbg nye.. 
jd nye, aku xdo lah terjal sgt pasai memancing ni.. tp bout pasang memasang mate kail, mancing n others aku
 serahkt orang laen coz aku mmg fail.. umpan aku x kesa coz bru kelmarin aku pegang katak.. euwwww!!!!

mase aku p holiday ni bkn sajer  p mancing taow.. byk lg aktiviti laen.. 
cri remis, kerang, lokan, mandi- mande, n camping..
korang jeles x?? hehehehee..
lokasi : sabak bernam, selangor n kalumpang resort, hulu selangor n bukit melawati.


hahhhh!! ni aku , kak cik n her fiance abg boy.
byk jugak lah dapat ikan ruan smpai ade orang nk bli lah..
nk makan sumer x tau lah larat ke x. ngeeee ;)
saper yg dapat ikan biarlah rhsie..xmo bg tau. werkkksss :P

ni pulak hasil laot.. KERANG.. kitowang kutip sndiri taow..besa kan??
tp yg besa2 tu abg aku yg kutip. kitowang juz dapat yg ciput2 jeh.hahaha.. 
maklomlah, belom mahir lg bab2 mencari ni..hehehe .. ;)
yg dalam besen tu ikan sembilang n ikan ape tah lg sekor tu..da lupe pulak..
ni time aku p mancing ngan kak ngah n her husband. xde kne mgene pown dgn pic laen.
orang cakap air bru2 nk pasang ikan byk, so mencube lah naseb..alhamdulilah, dapat jugak lah rezkinye
walopon comel2.. hehehe

proses mencari remis.. x susah cri remis ni, juz korek kt pasir jeh...tp, korang
jgn lah pulak korek pasir kt tepi umah korang tu.. sah2 lah x juper... remis ni kne cri kt muare
n x sumer laot ade..kalo nk cri mai lah sabak bernam yea..hihi..
ni mase p camping.. syok taow..tido dalam khemah, but khemah nye sblh chalet jeh..
kalumpang resort..first aku p cni...mmg syok.wahh, promot pulak.ngeeeee ;)

hahhhh, ni chalet nye..ade 8 bilik.. 4 bilik bwh, 4 bilik ats... kitowang juz sewe bwh jeh 
coz penduduk x lah rmai sgt kn.. hahak..
issshhhh, naseb baeklah limau tu x masak lg, kalo x da jd santapan aku dah..;)
mmg byk giler pkok limau..rase mcm nk bwk blik sepokok jeh..
tp ape kn daye, tempat2 mcm ni berpenghuni.. hihhh hi hiiiiii!!!

yeaaahhh, it me.. giler buah limau.. byk buahnye.. sakit ati lak aku tgk die tergantong-gantong..
rase mcm nk amek n buboh dlm poket.. ngeeee.. ;P

yeahhh...mandi time...ni hari yg kedue taow.. hari pertame x sempat nk amek gmbar, kitowang mandi
magrib. sampai lah jaga mai, suro naek.. ngeh3.. tah pe2 kan.. 
second day kitowang mandi pg pulak.. so, xde lah smpai ke mgrib lg kitowang madi.. hehe ;)
tp siyesly, air mmg sejuk mcm air dalam peti sejuk..ciap berasap lg. hahaha..
ecehhh, posing maot dulu ats batu b4 mandi.. ngeh3.. betoi2 xdo kojo..
c, aku da dapat madi, gelak besa punye.. ni sumer fmily belah abg ipar aku.. abg ngah..
kirenye aku ni sekadar mencapap lah d cni.. hahaha.. peduli hape aku..
c, pic atas tu aku gelak besa.. dat means, aku apy giler mase tu.. ngeh3..

pin..pin.. pin... kereta api nk lalu.. aku terpakse share pelampung ngan ank buah aku,
"am"..ape kes tah die nk menggedik ngan aku hari ni..hahahaa..
yg aku sakit ati Am ni suke menjerit.. tlinge aku berdesing dgr sore die..
xpe2 aku boley saba pasai die ank buah aku..hehehe
kalo owang laen aku cepuk pale dowang..haihhh!!

yeah, kitowang mandi smpai lah nk ke tgh hari.. bapak ah... badan mengigil-gigil..
jari jemari sumer kecut..
auccchhhhh, mmg puas giler.. tp tu ah, kaki n badan aku byk lebam coz langgo batu jeh.. bapak 
sakit, tp aku x kesa coz aku apy.. ngeh3.. ;)

pulang time.. yeahh, p bukit melawati melawat monyet..hahahaa..
first time aku p cni taow, so, aku jd batak ah.. monyet kt cni mmg manje.. 
tp kalo berok x.. die garang.. tgk gg die pown aku takot.. 

hehehehe..ank monyet tu mesti kacok ngan berok an pasal bulu die wane laen..
amboi, mak die taste tingi.. xmo , kawen ngan kaum kerabatnye.. ngeee ;)
eh, cube nengok pic monyet yg sekot ni.. cute kan.. hahaha.. muke syahdu jer time amek gmbar. :)

 amboi2, c monyet tringin nk naek moto.. demand betol..hihi.
naseb bek lah tuan motor sporting. hehe..
monyet tu pown sporting coz nk amek pic ngan aku..hahaha..

dat ol from me....
nk cakap kt cni aku apy coz dapat jugak merawat luke yg terpendam..
aicehhhh.. geli dgr... dalam happy ade sedih..
n dalam sedih tu ade hapy nye.. ;)






1 comment:

aniz said...

syoknyerrrrrrrrrrrr.........=D

 
Christening Gowns, Free Blogger Templates